Türkiye'nin İş Gücü Platformu
” Size ihtiyacı olanların, sizi bulabilmeleri için tasarlandı... „
Şu an ISYAPILIR'da 6,536 adet aktif uzman, 11,620 adet uzmanlık kategorisinde kayıtlıdır.
Hangi İşleri Yapabilirim?

ISYAPILIR platformuna çalışan olarak üye olmak icin elinizden her hangi bir iş gelmesi yeterlidir.  On beşe yakın ana kategoride yer alan uzmanlık alanlarından size en uygun olanları seçerek, siz de bu platform içerisinde yer alabilirsiniz.

Böylece herhangi bir anda, herhangi bir yerde size birinin ihtiyacı olduğunda, ihtiyaç sahibi kişi sizinle iletişime geçebilir; ya da sizin için uygun bir iş ilanı yayınlandığında size epostanız üzerinden haber verilir. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsizdir.

Hangi alanlarda iş yapılır?

İnşaat, Tesisat, Ev Bakım

Kapalı mekanlara ait inşaat işleri, tesisat işleri ve boyacı, ütücü, doğramacı gibi ev işlerinde yardımcı olmak için çalışanlar bu kategoride yer almaktadır.
Bacacı : Binaların ya da fabrikaların bacalarını temizleyen kimse.
Baca temizliği yapan elemanların baca temizlemek için gerekli donanım ve ekipmana sahip olması gerekmektedir; baca ebadına göre çelik fırca, uzatma boruları, folyo, bant, ip veya bacanın durumuna göre vakkum makinesi gibi.


Bahçıvan : Bahçe ürünleri yetiştirip satmanın yanı sıra; bir bahçenin düzenlenmesi ve bakımıyla görevli kimse.


Boyacı : Metal, ahşap, beton ve sıva kaplı yüzeylerin boy, cila vb. işlemlerini yapan kimse.
Mesleğin eğitimi, Mesleki Eğitim Merkezleri’nin “Boya, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama” bölümünde verilmektedir. Çıraklık eğitimi kapsamına alınmayan yerlerde, usta-çırak yöntemi ile bu meslek öğrenilebilir. Endüstri Meslek Liseleri’nin “Yapıcılık ve Mobilya Dekorasyon” bölümlerinde de bu mesleğin eğitimi ders olarak verilmektedir.


Camcı : Pencere, kapı vb. yerlere takılacak büyük tabaka camları istenen boyda kesip, yerleştiren kimselere verilen ad.


Çilingir : İşlemeyen kapı, kasa, oto, masa ve dolap gibi eşyaların kilitlerini açan; kilide ve anahtar numunesine göre anahtar, kilit montajı, kilit bakım ve onarım işlerini yapan kimselere verilen ad.
Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinin “Anahtarcılık ve Çilingirlik” alanı “Anahtarcılık ve Çilingirlik” meslek dalında verilmektedir.
Kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi; anahtarcı yanında da çalışabilirler.


Doğalgazcı : Doğalgaz sayaçlarının periyodik kontrolleri, okunması, bakımı, onarımı, baca çekiş testleri, doğalgazla çalışan kazanların işletilmesi vb gibi doğalgaz tesisatı ile ilgili her tür bakım, onarım ve kurulum işlerini yapan kimselere verilen ad.
Kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi; doğalgaz üretimi yapan fabrikaların teknik servislerinde ya da özel firmaların doğalgaz tesisatı döşeme ve servis bölümlerinde çalışabilirler.


Doğramacı : Binaların, inşaatların, sahne ve stüdyoların, gemilerin, kayıkların, uçakların, kamyon karoserlerinin vb. ağaç kısımlarını (kapı, pencere, merdiven, pano, kepenk, ağaç lambri vb.) yapan ve yerine takan kimselere verilen ad.
Mobilya ve ağaç doğrama atölyelerinde; mobilya ve dekorasyon ile ağaç mamulleri işleme fabrikalarında da çalışabilirler.


Elektrikçi : Her türlü sanayi kuruluşlarında, inşaat alanlarında, meskenlerde, diğer kurum ve kuruluşlarda elektrikli tesisat ve teçhizatın bakım ve onarımını yapan kimselere verilen ad.
Serbest olarak çalışabilecekleri gibi; sanayi kuruluşlarında, inşaat alanlarında, çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.


Fayans Ustası : Binaların, belirli bölüm ve yerlerinin, rutubet ve diğer dış etkenlere karşı korunması ve temiz bir yüzey elde edilmesi için karo ve fayans plakalarını bir plana göre estetik olarak duvar ve yer yüzeyine döşeyen kimselere verilen ad.
Bir iş yerine bağlı olabilecekleri gibi serbest olarak da çalışabilirler.


Gündelikçi : Ofis, büro, ev, fabrika, okul, banka, mağaza gibi yerlerde temizlik işini yapan kimselere verilen ad.


Halı Temizleyicisi : Cinsleri gözetmeksizin her türde ve cinsteki halıların farklı yöntemler ve çeşitli kimyasallar kullanarak temizleme işlemini yapan kimselere verilen ad.
Halı yıkama servislerinde ya da yerinde halı yıkama hizmeti verebilirler.


Hizmetçi : Evin günlük işlerine yardım eden kadın personele verilen ad. Ütü, ev temizliği, yıkama, market alışverişi, çocuklarla ilgilenme, ev hayvanlarıyla ilgilenme, yemek pişirme gibi işleri yaparlar. Bazı hizmetçiler yaşlı insanların bakımını da üstlenebilirler.


İnşaatçı : Barınmak amacıyla ya da başka gereksinimlerle inşaa edilmiş her türlü binadaki yapı işlerini yöneten veya bir fiil gerçekleştiren ustalara verilen addır Yapı Ustası da denilir.


Marangoz : Binaların pencere, kapı, dolap gibi bölümlerini; masa, sıra gibi eşyaları; gemi, sandal gibi ulaşım araçlarının ağaç ve ağaç ürünleri aksamını yapar. Marangoz aletleri, makine ve tezgahlarını kullanarak, kesme, oluk açma, oyma, rendeleme ve zımparalama gibi düzeltme işlemlerini uygular ve tutkal, vida, çivi gibi malzemeleri kullanarak işlenmiş parçaları birleştirir. Çatı kirişleri, parke gibi ağaç taban döşemeleri, bölmeler, pencere çerçeveleri, kapı kasaları, merdiven gibi, önceden hazırlanmış ağaç işlerini tamir eder.


Temizlikçi : Ofis, büro, ev, fabrika, okul, banka, mağaza gibi yerlerde temizlik işini yapan kimse.
Serbest olarak çalışabilecekleri gibi bir şirkete bağlı da olabilirler.


Tesisatçı : Binalardaki su tesisatlarının (temiz ya da atık su), kömür veya güneş enerjisiyle çalışan ısıtma sistemlerinin kurulması, bakımı ve onarımı gibi işlerini yapan kimselere verilen ad.
Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda tüm meslek eğitim merkezlerinde “Gaz ve Tesisat Teknolojisi” alanı “Isıtma ve Sıhhi Tesisat” dalında ve Meslek Liseleri’nin “Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme” alanı “Isıtma ve Sıhhi Tesisat” dalında verilmektedir.


Ütücü : Isıtılmış ütü ile giyim eşyası, tekstil ürünleri vb. eşyaların ara ve son ütüleme işlemini yapan ve bu ürünleri şekillendiren kimselere verilen ad.
Ütücüler genellikle tekstil atölyelerinde, dikimevlerinde ve terzi atölyelerinde çalışırlar.
Konfeksiyon imalatı dışında kuru temizleme ve çamaşırhanelerde, otel ve turizm işletmelerinde de görev yapabilmektedirler.
Bu mesleğin eğitimi; Milli Eğitim Bakanlığı yaygın eğitim kurumlarında (Pratik Kız Sanat Okulları, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri, Halk Eğitim Merkezleri), Tekstil sektörü bünyesinde bulunan eğitim birimlerinde ve işyerlerinde verilmektedir.


Uydu Antenci : Uydu anten kurulumu, ayarlanması, bakım ve onarımı hizmetlerini veren kimselere verilen ad.
Kendi işyerlerini açabilecekleri gibi; uydu anteni servislerinde de çalışabilirler.


Züccaciyeci : Ham maddesi cam, porselen, seramik, kristal vb.olan maddeleri işleyip insanların kullanımınına sunan ya da satışını yapan kişilere denir.

DiÄŸer :