Türkiye'nin İş Gücü Platformu
” Size ihtiyacı olanların, sizi bulabilmeleri için tasarlandı... „
Şu an ISYAPILIR'da 6,536 adet aktif uzman, 11,620 adet uzmanlık kategorisinde kayıtlıdır.
Hangi İşleri Yapabilirim?

ISYAPILIR platformuna çalışan olarak üye olmak icin elinizden her hangi bir iş gelmesi yeterlidir.  On beşe yakın ana kategoride yer alan uzmanlık alanlarından size en uygun olanları seçerek, siz de bu platform içerisinde yer alabilirsiniz.

Böylece herhangi bir anda, herhangi bir yerde size birinin ihtiyacı olduğunda, ihtiyaç sahibi kişi sizinle iletişime geçebilir; ya da sizin için uygun bir iş ilanı yayınlandığında size epostanız üzerinden haber verilir. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsizdir.

Hangi alanlarda iş yapılır?

Sağlık

Diyetisyen, diş hekimi, hemşire gibi sağlık alanında faaliyet gösteren çalışanlar bu kategoride yer almaktadır. Ayrıca masör, güzellik uzmanı, hastabakıcı gibi sağlıkla ilişkili hizmet verenler de bu alanda iş yapabilirler.
Diş Hekimi : Üniversitelerin “Diş Hekimliği” bölümünden mezun olarak, diş sağlığının korunması ile diş ve ağız boşluğu hastalıklarının tedavisi için gerekli çalışmaları yapan kimse.
Diş hekimleri, hastanelerde, özel kliniklerde, muayenehanelerde çalışırlar. Zaman zaman okul, köy ve mahallelerde diş sağlığı taramalarında da bulunabilirler. Kendi muayenehanelerini açabilirler.


Diyetisten : Üniversitelerin “Beslenme ve Diyetetik” eğitimi veren fakülte veya yüksek okullarından mezun olarak insanların dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun olarak pişirilip sunulması konusunda çalışan; bireyi ve toplumu sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme yetkisine sahip kimse.


Doktor : Tıp fakültelerinde 6 yıl eğitim aldıktan sonra Pratisyen Hekim olarak çalışabilen kimselere verilen ad.
Reçete yazma ve hastanelerde çalışma iznine sahiptirler. Belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyenler yılda iki defa yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girerler. Bu sınavda başarılı sonuç alan hekimler branşlarına göre 4 ile 6 yıl arasında ihtisas eğitimi alarak alanlarının Uzman Doktoru olurlar.
Devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, polikliniklerde ya da serbest olarak kendi muayenehanelerinde çalışabilirler.


Ebe : Üniversitelere bağlı Sağlık Yüksekokulları’nın “Ebelik” bölümünden mezun olan ya da çıraklık dönemi sonrası üç ay bir hastanede staj yaptıktan sonra ebelik belgesi almayı hak eden kadınlara verilen ad.
Doğum sırasında hekime yardımcı olurlar. Hekim olmayan yerlerde doğum yaptırırlar; anne-çocuk sağlığının korunması için yürütülen hizmetlerde sağlık personelleriyle işbirliği içinde çalışırlar.
Resmi veya özel hastanelerde; doğum kliniklerinde, çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde, sağlık ocaklarında çalışabilirler.


Güzellik Uzmanı : Kozmetik üzünlerinden yararlanarak cildi ve vücudu daha sağlıklı, daha güzel, daha genç göstermek için gerekli araç ve makineleri doğru ve bilinçli bir şekilde uygulayan kimse.
Anadolu Kız Meslek ve Anadolu Meslek Liseleri’nin Kuaförlük bölümleri, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri, Kız Sanat Okulları ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı özel kuruluşlar Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanı yetiştirmektedir.
Güzellik salonlarında, kuaför salonlarında, cilt bakım salonlarında, mankenlik ajanslarında, sinema ve televizyon stüdyolarında, kozmetik sanayiinde, güzellik malzemesi satan ve pazarlayan işyerlerinde ya da kendi salonlarını açarak çalışabilirler.


Hastabakıcı : Hastalara, hekim ve hemşirelerin önerdiği gerekli bakım uygulama ve hizmetleri sunan kimse.
Mesleğin eğitimi, Meslek liseleri, Anadolu Meslek Liseleri ve Anadolu Teknik Liselerinin “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri” alanı, “Hasta Bakımı” dalında verilmektedir.
Sağlık hizmeti veren tıp merkezleri ve polikliniklerde, hastanelerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinde, huzur evlerinde, çeşitli kurumların revirlerinde veya hastaların evlerinde özel hastabakıcı olarak çalışabilirler.

Hemşire : Üniversitelerin hemşirelik ile ilgili lisans eğitimi veren fakülte veya yüksek okullarından mezun olarak doktor tarafından acil durumlar dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, hastanın bakımını düzenlemek, denetlemek ve değerlendirmekle görevli ve yetkili sağlık çalışanına verilen ad.


Kadın Doğum : Tıp fakültesini bitirdikten sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası yapan doktorlara verilen ad.
Kadın hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve doğum üzerine uzmanlaşmışlardır. Devlet hastanelerinde, özel hastane veya kliniklerde ya da muayenehanelerinde çalışabilirler
.

Masör : Elleri veya masaj cihazları ile kişilere özel masaj uygulayarak kan dolaşımının artmasını, yorgunlukların giderilmesini, sinirlerin yatıştırılarak toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan kimselere verilen ad.


Psikiyatr : Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra psikiyatri ihtisası yapmış hekimlere verilen ad.
Tıbbın ruh hastalıklarını incelemesi, teşhisi, tedavisi ve önlenmesi konularında yoğunlaşan uzmanlık alanıdır. Psikiyatri eğitimi psikopataloji, noroloji, norofizyoloji, psikoloji, psikanaliz, genetik, sosyal bilimler ve kamu ruh sağlığı gibi konuları kapsar. Bir çok açıdan klinik psikoloji ile aynı alanı kapsasa da psikiyatri, daha çok tıbbi model eğilimidir. Yani davranış bozukluklarının, akıl hastalığının vb... fizyolojik, organik nedenlerini ön planda tutar. Ayrıca normal gelişim süreçlerinden çok hastalıklı süreçler üzerinde yoğunlaşır. Buna bağlı olarak tedavide tıbbi bir yaklaşım sergiler; ancak, ilaçlarla sınırlı kalmaz. Davranış şekillendirme, psikanaliz, psikoterapi gibi daha psikoloji eğilimli yaklaşımları da özellikle ilaçla terapiyle birleştirir.


Psikolog : Üniversitelerin Psikoloji bölümünden mezun olarak bireyin iç çatışmaları, sorunları ve ruhsal bozuklukları üzerinde yoğunlaşıp kişisel sorunların çözülmesine, bireyin kendisiyle ve çevresiyle barışık hale gelip üretken ve verimli olmasına yardımcı olan kimse.
İlaç yazma yetkileri yoktur; çeşitli tipte zeka, yetenek, kişilik testleri, ilgi envanterleri, tutum ölçekleri, görüşme, kayıt tutanakları ve formlar, istatistik tabloları ve anketlerden yararlanırlar. Genelde psikiyatristle birlikte çalışarak gerekli testleri hastalara uygularlar ve psikiyatristin tanı koymasına ve tedavi etmesine yardımcı olurlar.


Veteriner : Veteriner, Latince hayvan ile ilgili anlamına gelmektedir. Veteriner hekim, evcil ya da yabani hayvanların sağlığının korunması için önlemler alan; tıbbi ve cerrahi girişimlerde bulunarak hayvan hastalıklarının teşhis, tedavi ve ıslahıyla uğraşan kimselere verilen addır.


DiÄŸer :