Türkiye'nin İş Gücü Platformu
” Size ihtiyacı olanların, sizi bulabilmeleri için tasarlandı... „
Şu an ISYAPILIR'da 6,536 adet aktif uzman, 11,620 adet uzmanlık kategorisinde kayıtlıdır.
Hangi İşleri Yapabilirim?

ISYAPILIR platformuna çalışan olarak üye olmak icin elinizden her hangi bir iş gelmesi yeterlidir.  On beşe yakın ana kategoride yer alan uzmanlık alanlarından size en uygun olanları seçerek, siz de bu platform içerisinde yer alabilirsiniz.

Böylece herhangi bir anda, herhangi bir yerde size birinin ihtiyacı olduğunda, ihtiyaç sahibi kişi sizinle iletişime geçebilir; ya da sizin için uygun bir iş ilanı yayınlandığında size epostanız üzerinden haber verilir. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsizdir.

Hangi alanlarda iş yapılır?

Servis Hizmetleri

Hayvan bakıcısından araba yıkayıcısına, dedektiften bakıcıya, santralciden asansörcüye, aşcıdan kuryeye, özetle servis sektöründe yer alan tüm çalışanlar bu alanda iş yapabilirler.
Araba Yıkayıcısı : Arabaların iç-dış temizliğini ve yıkamasını yapan kimselere verilen ad.
Petrol istasyonlarında, araba bakım ve tamir servislerinde vb. çalışabilirler.


Asansörcü : Fabrika, hastane, işyeri, apartman gibi çok katlı binalarda insan, hasta veya yük taşımak için hazırlanan asansörleri projelere uygun olarak kuran ve bunların bakımını yapan kimselere verilen addır.
Kendi işyerlerini açabilecekleri gibi; asansör imalathanelerinde ya da bakım-onarım, montaj servislerinde çalışabilirler.


Aşçı : Yemek pişirmeyi meslek edinmiş kimse. Günlük olarak hazırlanması gereken yemekleri belli bir plan içinde; temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getirir.
Mesleğin eğitimi, Anadolu Kız Meslek/Anadolu Meslek liseleri, Kız Meslek/Meslek liseleri ile çok programlı liselerin “Ağırlama ve Gıda Teknolojisi”alanı “Mutfak Hizmetleri” bölümünde; Pratik Kız Sanat Okulları’nda ve Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri’nde , Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri’nin Mutfak bölümlerinde, Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Eğitim Merkezleri’nde, Halk Eğitim Merkezleri’nde, Özel Turizm Meslek Kurslarında, Turizm Bakanlığına bağlı Turizm Eğitim Merkezlerinde ve Meslek Yüksekokulları’nın Aşçılık bölümünde verilmektedir.
Lokanta, otel, fabrika gibi yerlerin mutfaklarında çalışabilirler.


Pasta Ustası : Her türlü pasta, tatlı, poğaça çeşitleri ve dondurmaları hazırlama, pişirme ve müşteriye sunuma hazır hale getirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

Bakıcı : Çocuk, yaşlı ya da hastalara bakma işiyle görevli kimselere verilen ad.
Bir ajansa bağlı olarak ve ajansın yönlendirmesiyle bakıcılık yapılabileceği gibi, serbest olarak da çalışabilirler.
Genellikle evlerde çalışırlar. Yaşlı ya da hasta bakıcılar, huzurevleri, hastaneler gibi sağlık ve bakım hizmeti veren yerlerde de görev alabilirler.


Bisikletçi : Bisiklet tamiri ve bakımı yapan kimselere verilen ad.
Tamir atölyelerinde ya da kendi iş yerlerinde serbest olarak çalışabilirler.


Çeyizci : Dantel, havlu, yemek takımı, ev eşyası vb. gibi her tür evlilik öncesi ihtiyaçların hazırlanması ya da satılması işini yapan kimselere verilen ad.


Dadı : Bebek ya da çocuğun günlük bakımını yaparak; temizlik, beslenme, uyku vb ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olan kimselere verilen ad.
Evlerde yatılı veya gündüzlü olarak çalışabilirler.


Dedektif : Kişi veya gruplar tarafından gerçekleri ortaya çıkartmak üzere ücret karşılığı tutulan kimselere verilen ad.
Şahıslar ya da işletmeler için çalışırlar. Müşterilerinin istekleri doğrultusunda bilgisayar suçları,cezai ve hukuki sorumluluk durumlarında, sahtekarlık ve dolandırıcılık durumlarında, evlilik öncesi araştırma, kayıp insanlar,adres tespitleri, aile fertlerinin kötü alışkanlıkları ve davranışlarının takibi ve tespiti, boşanma davalarında velayet ve delil toplanması, marka patent sahtecilik, taklit ürünler, eş takibi gibi konularda çalışabilecekleri gibi adli kararlar için hukukçulara gerekli bilgileri toplamak üzere görev alabilirler.


Emlakçı : Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlerinde belli bir ücret karşılığında aracılık yaparak alışverişin gerçekleşmesini sağlayan kimselere verilen ad.


Eskici : İkinci el mobilya, beyaz eşya, televizyon, antika gibi her tür eski ya da kullanılmış eşyanın alımını ve satımını yapan kimselere verilen ad.


Garson : Lokanta, otel, pastane, kahvehane gibi yerlerde müşterilere hizmet eden kimse. Mutfak ile müşteriler arasındaki ilişkiyi sağlar. Salonu hazırlar, masaları düzenler, yemek takımlarını dağıtır; şef garson olmadığı zaman müşteriyi ağırla, listeyi takdim eder, emirlerini alır ve ısmarlanan yemekleri getirir.


Hayvan Bakıcısı : Kafes hayvanlarının ya da çiftliklerdeki büyük baş hayvanların bakımı, beslenmesi ve korunmasından sorumlu kimselere verilen ad.


Hayvan Terbiyecisi : Evcil ya da vahşi hayvanları eğitme ve ehlileştirme işini yapan kimselere verilen addır.
Evcil hayvanlar insanlara hizmet edecek şekilde terbiye edilirken; sirk gösterileri için şov amaçlı hayvan terbiyesi yapılmaktadır.


İş Makinesi Operatörü : Forklift, vinç, kazıcı yükleyici vb. iş makinası araçlarını kullanabilen ve kullanmaya yetkili sertifikaları bulunan sürücülere verilen ad.


İşçi : Hizmet sözleşmesine dayalı olarak; kafa gücünü ya da el becerisini kullanarak belirli bir ücret karşılığı çalışan kimselere verilen ad.


Koruma Görevlisi : Toplantı, konser, sahne gösterileri gibi etkinliklerde; şirketlerde, bankalarda vb iş merkezlerinde ya da şahıslara özel olarak koruma görevi yapan kimse.


Kuaför : Saç kesimi yapan, saçı şekillendiren, boyayan ve saç bakımını yapan kimselere verilen ad.
Mesleğin eğitimi, Anadolu Kız Meslek/Anadolu Meslek Liseleri, Kız Meslek /Meslek Liseleri ve çok programlı liselerin “ cilt bakımı ve kuaförlük” alanı “Kuaförlük” dalında, Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüleri, Pratik Kız Sanat Okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri, Halk Eğitim merkezleri ve Akşam Sanat Okulları’nda verilmektedir.
Kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi; güzellik veya kuaför salonunda çalışabilirler.


Kurye : Posta, kargo, mektup, evrak, belge vb. gönderileri bir yerden bir yere taşıyarak alıcıya ulaştıran kimselere verilen ad.
Yaya Kurye, Arabalı Kurye, Motorlu Kurye ve Kiralık Kurye olmak üzere 4 hizmette sınıflandırılırlar.
Kurye, kendisine verilen adreslerdeki evrakları alır ve dağıtımlarını yapar. Operatörüyle sürekli irtibat halinde olarak yeni kayıtlarını takip eder.


Oto Elektrikçi : Motorlu taşıtlarda, aracın elektrik sistemlerindeki arızayı bulan, elektrik donanımının yapılması, onarılması ve yenileştirilmesi gibi çalışmalarda bulunan kimselere verilen ad.
Aracın aydınlatma, ısıtma sistemlerindeki arızayı bulur ve onarır, oto elektrik tesisatını döşer, gerekli ayarları teknik kurallara uygun olarak yapar, değişik marka ve modeldeki taşıtların marş motorları, marş şalterleri, alternatörler, alternatör regülatörleri (konjektör), aydınlatma sistemleri, far ayarları, bataryalar (akü), bobinler, alet tablosu göstergeleri ve ateşleme sistemlerini kontrol eder, arızalarını saptar, arızalı parçaları, yenisiyle değiştirir veya onarır.
Mesleğin eğitimi yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir. Ayrıca, motor Anadolu Teknik Liseleri ve Endüstri Meslek Liseleri’nin Motor bölümlerinde ders olarak verilmektedir.
Fabrika ve atölyelerde görev yaparlar.


Santralci : Firmalara ya da kurumlara telefon altyapısı ve santrali konularında kurulum, işletim ve bakım desteği veren teknisyenlerdir.


Sekreter : Büro yönetimi konusunda donanımlı, büro işlerinin düzgün bir şekilde yürütülmesini sağlayan, doğrudan emir almadan sorumluluk alabilme yeteneği gösterebilen; yöneticisinin zamanını verimli kılan ve yönetici yardımcılığını üstlenmiş büro görevlisi.


Kaptan : Kaptan bir geminin mülki amiridir. Gemisini bir limandan diğer bir limana en güvenli ve kısa yoldan götürmekle yükümlü kişidir.

Şoför : Karayollarında, motorlu ya da motorsuz bir taşıtı sevk ve idare eden kimselere verilen ad.
Otobüs şoförü, dolmuş şoförü, taksi şoförü, makam şoförü gibi adlar altında sınıflandırılabilirler.
Makam şoförleri, özel şartlarının yanı sıra koruma özelliği de taşıyabilmeleri adına fiziksel özelliklere de sahip olmalıdır.


Tabelacı : Işıklı, ışıksız, alüminyum, bilboard, neon, çatı, yol, dijital baskı gibi pek çok türde, beklentiye ve zevke uygun tabela tasarımı yaparak, imalat ve montajını gerçekleştiren kimselere verilen ad.


Terzi : Tekstil ürünlerini işleyerek giyim kuşam ya da ev tekstil ürünlerine dönüştüren kimse.
Kişiye özel ısmarlama ya da belli standartlara uygun olmayan bedenlere göre kıyafet dikmelerinin yanı sıra sıra onarım da yaparlar.
Kamu ve özel işletmelerde, terzihanelerde, konfeksiyon atölyelerinde, moda merkezlerinde çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler.


DiÄŸer :