Türkiye'nin İş Gücü Platformu
” Size ihtiyacı olanların, sizi bulabilmeleri için tasarlandı... „
Şu an ISYAPILIR'da 6,536 adet aktif uzman, 11,620 adet uzmanlık kategorisinde kayıtlıdır.
Hangi İşleri Yapabilirim?

ISYAPILIR platformuna çalışan olarak üye olmak icin elinizden her hangi bir iş gelmesi yeterlidir.  On beşe yakın ana kategoride yer alan uzmanlık alanlarından size en uygun olanları seçerek, siz de bu platform içerisinde yer alabilirsiniz.

Böylece herhangi bir anda, herhangi bir yerde size birinin ihtiyacı olduğunda, ihtiyaç sahibi kişi sizinle iletişime geçebilir; ya da sizin için uygun bir iş ilanı yayınlandığında size epostanız üzerinden haber verilir. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsizdir.

Hangi alanlarda iş yapılır?

Websitesi, IT, Yazılım

Sistem yönetimi, bilgisayar programlama, proje yönetimi, tasarım gibi bilişim sektöründe yer alan onlarca uzmanlık alanında, bu kategoride işler yapılabilir.
Asp Uzmanı : Active Server Pages anlamına gelen ASP, Microsoft tabanlı çalışır ve dinamik Web sayfaları yazmak için kullanılır. Web sayfasının içinde yer alan ASP kodları, sunucu tarafında genellikle IIS web servisi ile derlenir, ve sonuç saf html kodu olarak istemciye gönderilir. ASP uzmanları, VBS (Virtual Basic Scripts), JS(Java Scripts), ya da SQL kodları kullanarak aktif web sayfaları oluşturan yazılım uzmanlarıdır.


Java Uzmanı : Java, açık kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (interpreted) bir yazılım geliştirme dilidir. Java Uzmanı, Java programlama dili ile yazılım geliştirme yetkinliğine sahip kimselere verilen addır.


.net Uzmanı : .Net yazılım diline hakim ve bu platformu kullanarak bilgisayar programı yazma yetkinliğine sahip, bu konuda uzmanlaşmış bilgisayar yazılımcılarına verilen ad.


C / C++ : AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis M. Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi' ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir.
C++ ise, Bell Labotaruvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir. İlk olarak C With Classes (Sınıflarla C) olarak adlandırılmış, 1983 yılında ismi C++ olarak değiştirilmiştir.

Php Uzmanı : Personal HomePage Tools anlamina gelen PHP, İnternet için yaratılmış, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, HTML içerisine gömülebilen betik ve programalama dilidir. Web sayfaları için sunucu taraflı kodlamalar için kullanılır. En son kararlı sürümü 5.2'dir. PHP yazılım uzmanları, PHP dilini kullanarak İnternet için web sayfalarına programlar yazabilen uzman kişilerdir. Genellikle Linux işletim sistemi üzerinde Apache web yayınlama servisi ile derlenirler.


Bilgisayar Programcısı (genel) : Bilgilerin bilgisayarda amaca uygun olarak sistematik bir biçimde kullanımını sağlayacak bilgisayar programlarını yazan, bildiği programlama dilleri arasından elindeki bilgilerin niteliğine en uygun olan programlama dilini seçen ve programı bu dilde yazan, programlama dillerinin yazımında kullanılan kodlamaları yapan, uygulayan ve yazdığı programı test eden kimselere verilen ad.


ıphone Uygulama Geliştirici : Xcode yazılım geliştirme platformunda IPhone SDK'larını kullanarak Objective-C ve C++ programlama dilleriyle iphone ve Ipad cihazları için yazılım geliştirme becerisne sahip kişilerdir.

Android Uygulama Geliştirici : Eclipse veya NetBeans yazılım geliştirme platformlarında Android SDK'larını kullanarak, Java programlama diliyle Android mobil cihazlar için uygulama geliştirme becerisine sahip kişilerdir.

Facebook Uygulama Geliştirici : Iyi derecede web geliştirme araçlarını kullanabilen, bunun yanı sıra FQL (Facebook Query Language), FBML (Facebook Markup Language), FBJS(Facebook Javascript) gibi Facebook araçlarına da hakim olan ve facebook icin uygulama yazabilme kabileyetindeki kişilerdir, özetle facebook uygulama yazılımcılarıdır.

Google Uygulama Geliştirici : Google Cloud Computing, Google Adsense, Google Maps, Google Earth gibi Google uygulamaları üzerinde google API'lerini kullanarak uygulama yazabilme becerisinde olan kişilerdir.

Arama Motoru Optimizasyonu (seo) : Arama motoru optimizasyonu, arama motorlarının nasıl çalıştığını bilen kişiler tarafından, web sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması için yapılması gereken işlemler olarak adlandırılabilir. Bu işlemler, sitenizin yeniden kodlanması, meta tag’lerinin yeniden yazılması, site bağlantılarının yeniden düzenlenmesi gibi işlemlerden oluşur.


Flash Uzmanı : Flash, Adobe firmasının sahibi olduğu gerek internette gezinenler gerek ağ yöneticilerinin ve grafikçilerin gözdesi olan, Windows ve Mac OS işletim sistemleri üzerinde çalışabilen bir vektörel grafik yazılımıdır. Flash ile web siteleri için etkileşimli menüler, çizgi filmler, eğlenceli animasyonlar hazırlanabilir. Flash ile birlikte kullanıcı ara yüzlerini oluştururken daha kullanıcı dostu ve etkileşimli yapıya sahip olması için ActionScript adı verilen bir dil de kullanılmaktadır. Genellikle Flash uzmanları ActionScript dilini de kullanabilmektedirler.


Grafiker : Kitap, dergi, gazete, web sitesi veya ambalaj, katalog, afiş, broşür gibi endüstriyel ürünlerin resim, amblem, desen vb. şekillerini grafik tasarımcısının direktifleri doğrultusunda uygulayan kimselere verilen ad.


Tasarımcı : Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi tasarımları yazılı ve görsel öğelerle sanatsal ölçütler içinde tasarlayan ve çizen kimselere verilen ad.


Web Tasarımcısı : Bireysel ya da kurumsal İnternet üzerinde yayınlacak olan bir web sitesinin, görüntülenen grafik arayüzünün, menü ve erişim yapısının kullanımı kolay, bilgiye en kısa yolla ulaşabilecek, işlevsel ve hızlı bir yapıda özgün olarak tasarlanması için çalışan kişilerdir. Web sitesi yayına alındıktan sonra ileride oluşabilecek değişiklik ihtiyaçlarında da operasyonel olarak görev alabilirler. Web sitesinde yer alacak kodlama ihtiyaçlarını belli bir ölçüde web tasarımcıları karşılayabilecek yetkinlikte olsa da, çoğu zaman Web programcıları ile tasarımcıları beraber çalışan farklı kişilerdir.


Macos Uzmanı : Apple marka bilgisayarlarda çalışan Mac OS işletim sistemlerinin kurulması, ihtiyaca uygun olaran konfigürasyonunun yapılması, çıkan sorunların çözümlenebilmesi konularında çalışan sistem yöneticileridir. Temel Mac OS işletim sistemleri: Mac OS 7, Mac OS 9, ve son sürüm olan Mac OS X olarak belirtilebilir.


Linux Uzmanı : Linux çekirdekli işletim sistemlerinin kurulması, ihtiyaca uygun olaran konfigürasyonunun yapılması, çıkan sorunların çözümlenebilmesi konularında çalışan sistem yöneticileridir. Günümüzün güncel Linux dağıtımları: Mint, Ubuntu, Debian, openSUSE, Pardus, Fedora, Gentoo, Gelecek Linux, Archlinux, Mandriva, Red Hat, Slackware, CentOS olarak belirtilebilir.


Unix Uzmanı : Unix türevi işletim sistemlerinin kurulması, ihtiyaca uygun olaran konfigürasyonunun yapılması, çıkan sorunların çözümlenebilmesi konularında çalışan sistem yöneticileridir. Günümüzün güncel Unix türevli işletim sistemleri: FreeBSD, OpenBSD, Sun Solaris, IBM AIX, HP-UX, SGI IRIX, SCO Unixware, Digital UNIX, Mac olarak belirtilebilir.


Windows Uzmanı : Windows işletim sistemlerinin kurulması, ihtiyaca uygun olaran konfigürasyonunun yapılması, çıkan sorunların çözümlenebilmesi konularında çalışan sistem yöneticileridir. Günümüzün güncel Windows işletim sistemleri, son kullanıcı tarafında: Windows 2000, Windows Vista, Windows XP, Windows 7.0, sunucu tarafında: Windows Server 2003, Windows Server 2008 olarak belirtilebilir.


Güvenlik Uzmanı : Bilgisayar ve ağ sistemlerini, bilgi güvenliği alanında oluşabilecek potansiyel saldırılara karşı koruma altına almak için gerekli önlemleri alan, çalışmaları yapan ve sistemi sürekli güvenli halde tutmaktan sorumlu olan kimselere verilen ad. Genellikle sistem güvenliği ve ağ güvenliği farklı uzmanlıklar gerektirse de, ölçek olarak küçük sistemler için tek bir uzman kişi, hem sistem hem ağ güvenliği konularında faaliyet gösterebilir.


Network Uzmanı : Firmaların ya da kurumların network altyapılarını analiz eden, planlayan, kuran, işleten, çıkan problemleri çözen uzman kimselere verilen ad. Belirli çalışma alanları: Network kuralları, performans faktörleri, güvenlik stratejileri ve prosedürleri, Network mimarisi tasarımı, Active Directory tasarım, WAN/LAN, TCP/IP, DNS, DHCP Protokoller, Filtreleme teknikleri, Network Server Rolleri ve uygulamaları, güvenli ve hızlı mesajlaşmanın sağlanması olarak belirtilebilir.


Sistem Yöneticisi : Sistem yöneticiliği, bir kurumun ihitiyaçlarını analiz ederek bilgisayar sistemlerini tasarlama, kurma, destekleme, geliştirme, sürekliliğini ve güvenliğini sağlama işidir. Temel görevleri arasında: sistem ve iletişim altyapısını kurmak veya geliştirmek amacıyla kurum ihtiyaçlarının analizini yapmak, bu analizin sonucu olarak sistem mimarisinin tasarlanmasını sağlamak, bu mimariyi oluşturan, gerekli donanım ve yazılımların belirlenmesini, kurulumunu ve konfigürasyonlarının yapılmasını sağlamak, sistem mimarisini oluşturan parçaların sürekli, kararlı ve güvenli olacak şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla sistemleri izlemek ve performans değerlendirmelerini yapmak ve çıkan ya da çıkabilecek problemlerin süratle çözülmelerini sağlamaktır.


Veritabanı Yöneticisi (dba) : Görevi mantıksal data modelleme, fiziksel veri tabanı tasarımı çıkarma, fiziksel olarak veri tabanı oluşturma, sorgu yazma, kurulum ve ayarları, güvenlik yönetimi ve ayarları, veri tabanı yönetimi ve bakımı, veri tabanı denetleme ve küçültme işleri olan kimselere verilen ad. Günümüzün belirgin veritabanı yazılımları: Filemaker, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, MsSQL, Berkeley, Firebird, Ms access olarak belirtilebilir.


İş Analisti : Görevleri, bilgi ağı iletişim planlama, araştırma, değerlendirme, belirleme ve geliştirmekten oluşur. İş gereksinimlerini analiz eder ve şirket stratejileri ile ilintili olarak iletişim çözümlerini belirler; uygulamaya sokar. İletişim ağının işleyişini kontrol eder, analizlerini yapar, mevcut işleyiş kapasitesinin korunmasını ve operasyonel etkinliği temin eder. Bir bakıma iş ihtiyaçları ile bu ihtiyaçları karşılayacak olan teknik personel arasında köprü vazifesi görür.


Proje Yöneticisi : Projenin zaman planına uygun olarak, belirlenen maliyet ve kaynak kullanımıyla başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için görevli, amaçlar doğrultusunda kaynakların örgütlenmesi, amaca uygun yönetilmesi, koordinasyonunun ve kontrolünün saglanması için çalışan kişilerdir.

Helpdesk Elemanı : Bilgisayar kullanıcıların, bilgisayar ve yazıcı monitor gibi çevre birimlerinin bağlantı, donanım, uygulama gibi alanlarda karşılaştıkları sorunlara yerinde çözüm bulmak ve onlara destek olmak için çalışan bilgisayar teknisyenilerine verilen ad.


Test Elemanı : Yazılım ekibi tarafından geliştirilmiş uygulamanın, kullanıcıların kullanımına açılmadan önce gerekli olan test işlemlerini gerçekleştiren, ve uygulamanın beklentilere cevap verecek şekilde çalıştığından emin olan kimselere verilen ad.


Uygulama Destek Elemanı : Kuruluşlarda yer alan iş ya da operasyon destek uygulamalarının (CRM, ERP vb), uygulama desteğini vermekten sorumlu, aynı zamanda uygulamanın beklenen düzeyde çalışmasını sağlamakla yükümlü olan kişilerdir.


Veri Giriş Elemanı : Görevi, belli bir şablon doğrultusunda istenilen bilgiyi, önceden belirlenmiş format dahilinde istenilen bir bilgisayar programına kaydetmek olan kimselere verilen ad.


DiÄŸer :