Türkiye'nin İş Gücü Platformu
” Size ihtiyacı olanların, sizi bulabilmeleri için tasarlandı... „
Şu an ISYAPILIR'da 6,536 adet aktif uzman, 11,620 adet uzmanlık kategorisinde kayıtlıdır.
Hangi İşleri Yapabilirim?

ISYAPILIR platformuna çalışan olarak üye olmak icin elinizden her hangi bir iş gelmesi yeterlidir.  On beşe yakın ana kategoride yer alan uzmanlık alanlarından size en uygun olanları seçerek, siz de bu platform içerisinde yer alabilirsiniz.

Böylece herhangi bir anda, herhangi bir yerde size birinin ihtiyacı olduğunda, ihtiyaç sahibi kişi sizinle iletişime geçebilir; ya da sizin için uygun bir iş ilanı yayınlandığında size epostanız üzerinden haber verilir. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsizdir.

Hangi alanlarda iş yapılır?

Eğlence, Müzik, Sanat

Animatörden kameramana, müzisyenden fotoğrafçıya, mankenden sunucuya her türlü eğlence, müzik ve sanat alanındaki işler bu alanda yer almaktadır.
Animatör : İnsanların tatil yerlerinde iyi vakit geçirebilmeleri için bir takım eğlence ve gezi programları düzenleyen kimse.
Animasyon, canlandırma anlamına gelmektedir. Animatör, çeşitli aktivitelerle insanları eğlendirmeye çalışır. Tatil köylerindeki insanların yaş, cinsiyet, kültürel ve ekonomik durumunu göz önünde tutarak beklentileri doğrultusunda eğlenmelerini sağlar. Tatil yörelerinin koşulları doğrultusunda animasyon programı hazırlar ve uygular. Turistleri karşılayarak konaklama yerlerine götürür. Boğulma, zehirlenme gibi tehlikelere karşı grubu uyarır, Fuarlarda ve reklam kampanyalarında görev yaparken, tanıtılması istenen ürün ve hizmeti hedef kitleye en iyi şekilde anlatır.
Animatörlük genellikle pratikten ve kurslardan öğrenilmektedir. Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri’nde, Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile Animatörlük mesleğinde açılan İşgücü Yetiştirme Kursları bu konuda örnek oluşturmaktadır. Ayrıca bazı turistik tesislerde animatörlük eğitim verilmektedir.
Animatör, turistik tesislerde, fuarlarda, radyo ve televizyon şirketlerinde çalışabilir.


Dansöz : Müzik temposuna uyularak yapılan ve estetik değer taşıyan düzenli vücut hareketleriyle dans etmeyi meslek edinmiş kadınlara verilen ad.

Davulcu : En yaygın vurmalı çalgılardan davulu çalmayı meslek haline getirmiş kimselere verilen ad. Orkestralarda davulcular önemli rol oynar. İknci bir şef olarak orkestrada tempoyu ve ritmin düzenini sağlamakla görevlidirler.

Dj : Müzik disklerini mikser denilen aletle yeniden oluşturup, efektlerle yeni bir müzik yani bir disk oluşturan kimsele, disk jokey.


Falcı : Geleceği öğrenmek, şans ve kısmeti anlamak amacıyla oyun kağıdı, kahve telvesi, el ayası, tarot kartı vb.ne bakıp anlam çıkararak geçimini sağlayan kimselere verilen ad.

Figüran : Tiyatro ya da sinemada kalabalık sahneleri doldurmak için rol alan kimselere verilen ad.
Figüranın repliği ya çok azdır ya da hiç yoktur.

Fotoğrafçı : Fotoğraf makinesiyle varlıkların görüntüsünü filme çekip karta basımını yapan kimselere verilen ad.
Üniversitelerin Fotoğrafçılık bölümlerinde ya da Meslek Eğitim Merkezleri’nde Fotoğrafçılık eğitimi verilmektedir.
Fotoğraf stüdyolarında, resmi ya da özel işyerlerinde, ajanslarda çalışabilecekleri gibi sanatsal fotoğrafçılık da yapabilirler.


Fotomodel : Fotoğraf sanatı veya reklam fotoğrafları için modellik eden kimse.
Reklam şirketlerinin isteği doğrultusunda belirli bir vücut ölçüsü ya da yüz güzelliği şart koşulabilmektedir.
Genelde reklam ya da oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışırlar.

Gitarist : Parmakla ya da penayla çalınan, iki tarafı oyuk, üzerinde ses perdeleri olan uzun saplı ve telli müzik aleti olan gitarla müzik yapan ve bunu meslek haline dönüştüren kimselere verilen ad.


Heykeltraş : Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin Heykel Bölümü’nde Temel Sanat Eğitimi, Atölye dersi, Heykel Teknolojisi, çıplak modelden desen (ağaç, taş, metal, maden döküm, çağdaş malzemeler) gibi uygulamalı atölye dersleri ile Genel Sanat Tarihi, Estetik, Sanat Sosyolojisi, 19. ve 20. yüzyıl sanatı, sanat eserleri analizi gibi teorik dersler alarak Heykeltraş ünvanına sahip olan kimselere verilen ad.
Çevre düzenlemelerinde, restoratör, mulörmodelci, artistik dökümcü, artistik ağaç, taş, metal yontucusu, medalist, madalya, para, nişan yapımcısı olarak çalışabilirler.
Özel ve resmi kuruluşlarda uzman sanatçı ve sanat danışmanı olarak görev alabilecekleri gibi bağımsız olarak çalışma olanağına da sahiptirler.


Kameraman : Kamera kullanım tekniklerine göre, yönetmenin ya da yapımcının yönlendirmesiyle stüdyo ve naklen yayın çekimlerini gerçekleştiren kimselere verilen ad.


Yönetmen : Tiyatro ya da sinema Yönetmeni olarak da bilinen, temel görevi oyuncuların rollerini dağıtıp kurguyu düzenlemek ayrıca metin, yorum, dekor, muzik gibi ögeler arasında birlik sağlamak olan, aynı zamanda senaryo temelinde filmin artistik ve dramatik yönlerini de düzenleyen kimsedir.

Makyör : Tv de ya da sinemada iyi görüntü sağlamak, belli bir tipi yaratmak ya da sadece belirli düzeltmeler yapmak için çekimlerden önce gerekli makyajı yapan erkeğe verilen ad. Makyör, sadece estetik bir görüntü sağlamakla değil; aynı zamanda görüntüdeki parlamaları engellemek için gerekli boyama ve değişiklikleri yapmaktan sorumludur.


Makyöz : Tv de ya da sinemada iyi görüntü sağlamak, belli bir tipi yaratmak ya da sadece belirli düzeltmeler yapmak için çekimlerden önce gerekli makyajı yapan kadına verilen ad. Makyöz, sadece estetik bir görüntü sağlamakla değil; aynı zamanda görüntüdeki parlamaları engellemek için gerekli boyama ve değişiklikleri yapmaktan sorumludur.


Manken : Defilelerde veya sunum alanlarında, modacıların kreasyonlarını tanıtmak amacıyla, hazırlanan giysileri giyerek podyumda sunan kimselere verilen ad.
Mankenlerin, mankenlik standartları içerisinde belirlenmiş boy ve kiloda olmaları gerekmektedir.
Halk eğitim merkezlerinde kısa dönemli mankenlik ve zarafet kursları düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra mankenlik ajanlarında da mankenlik eğitimi verilmektedir.


Müzisyen : Müzik eserleri yaratan, besteleyen ya da bir müzik aleti çalan ve bunu meslek haline getirmiş kimselere verilen ad.


Oyuncu : Antik Yunan’da, oynayan, canlandıran anlamına gelen hypokrites kelimesinden gelmektedir. Bir rolü, bilgisi, tekniği ve yaratma gücüyle sahnede, sinemada, televizyonda veya radyoda canlandıran kimse.

Ressam : Doğayı, eşyayı veya insanı kendi algıladığı şekli ile soyut veya somut bir yaklaşımla resimleyerek yansıtan kimse.
Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin Resim Bölümü’nde uygulamalı çalışmaların yanı sıra, Sanat Tarihi, Fotoğraf, Teknik Resim, Türk ve Dünya Resim Tarihi, Uygarlık Tarihi, Mesleki Bilgisayar, Temel Grafik Eğitimi, Tipografi, Özgün Baskı Resim, Mitoloji, Sanat Sosyolojisi gibi dersler alarak eğitimini başarı ile tamamlayanlara lisans diploması ve “ressam” unvanı verilir.


Şarkıcı : Sesini şarkı söylemek veya diğer enstrümanların da yer aldığı bir müzik eserine eşlik etmek için kullanan; mesleği şarkı söylemek olan kimse.


Sunucu : Radyo ya da televizyon programlarında ya da özel tanıtım ve organizasyonlarda içeriği sunan ve akış içerisinde kişileri takdim eden kimselere verilen ad.


DiÄŸer :